Hoe gebruik ik de TWAP-handelsbot?

Gepubliceerd op 10 sep 2024Geüpdatet op 28 sep 20242 min. leestijd

Wat zijn TWAP-orders?

Een TWAP-order (short voor tijdgewogen gemiddelde prijs) lijkt op een iceberg order omdat het probeert een grote positie te betreden of uit te stappen zonder de prijs van de asset aanzienlijk te verlagen. Onze TWAP-bot is ontworpen om een grote transactie uit te voeren over een bepaalde periode.

Het belangrijkste verschil tussen de Iceberg-bot en de TWAP-bot is dat de TWAP-bot periodiek individuele orders plaatst gedurende een vastgestelde periode. Dit is bedoeld om de impact op de prijzen van bezittingen tot een minimum te beperken. Deze factor is vooral belangrijk voor illiquide markten waar zelfs kleine orders de activaprijs kunnen wijzigen in een richting die minder gunstig is voor de handelaar. Voor meer informatie over andere handelsbots staat hier.

Hoe kan ik TWAP-orders plaatsen met de OKX-handelsbot?

1. Ga naar het handelsbots dashboard en selecteer vervolgens TWAP in het menu slicing bots

CT-twaptradingbot-app-1

TWAP is een van de opties die beschikbaar zijn in de sectie Slicing bots

2. Selecteer het gewenste handelspaar en instrument in het menu in de TWAP-sectie

CT-twaptradingbot-app-2

Er zijn tal van handelsparen en instrumenten beschikbaar om te selecteren

3. Selecteer of je de eerste asset in het handelspaar wilt kopen of verkopen en voer de prijsverschuiving in die je wil accepteren. Er zijn twee opties beschikbaar onder de sectie Prijsbereik sectie: Constant en Percentage

CT-twaptradingbot-app-3

Selecteer je gewenste handelspaar en instrument met behulp van het menu in de linkerbovenhoek van de sectie TWAP

4. Voer vervolgens de gewenste prijslimiet in, het tijdsinterval waarin je wilt dat de bot transacties uitvoert en de omvang van elke koop of verkoop. Voer ten slotte het totale handelsbedrag in en selecteer [asset] kopen

5. Controleer je handelsgegevens en selecteer Bevestigen op het volgende scherm om de bot te lanceren